Европейската комисия предложи създаването на цифрово зелено удостоверение за улесняване на

...
Европейската комисия предложи създаването на цифрово зелено удостоверение за улесняване на
Коментари Харесай

Зеленият паспорт за пътуване в ЕС няма да е само за ваксинирани

Европейската комисия предложи   основаването на цифрово зелено уверение за улеснение на безвредното и свободно движение на жителите в границите на Европейски Съюз по време на пандемията от COVID-19, заяви Урсула фон дер Лайен на конференция. Той ще е доказателство, че притежателят му е имунизиран, има негативен резултат от PCR тест или се възвръща от Covid-19, заяви БНР.

Страните от Европейски Съюз ще могат да решат дали да позволяват свободно придвижване на хора, в случай че са ваксинирани с ваксина, която няма позволение за достъп до пазара на Европейски Съюз. Те обаче ще бъдат издавани на всеки ваксиниран, без значение с каква ваксина.

Дигиталният зелен документ, който ЕК представи, би трябвало да включва информация за имунизиране против Covid-19, отрицателен резултат от тест или доказателство за основани антитела след преболедуване. От Комисията допълват, че той ще бъде безвъзмезден, в цифров или книжен формат.

Сертификатът ще включва QR код, който ще подсигурява неговата сигурност и достоверност, само че няма да има персонални данни в него. Комисията ще сътвори портал, с цел да може всички документи да бъдат проверявани в Европейски Съюз и в поддръжка на страните-членки за техническото им приложение.

От Комисията разясняват, че документът е краткотрайна мярка и ще бъде отстранен незабавно, откакто Световната здравна организация анулира изключителната обстановка поради Covid 19. За да влезе в действие, той би трябвало да получи утвърждението на Европейския парламент и на Съвета.

 

Today we strengthen the `s response to with:

• Digital Green Certificates for free and safe movement in the EU
• A common path to a gradual, safe and lasting re-opening
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen)
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР